5 tips till dig som ska bygga carport

En carport är en utmärkt investering om du vill få en skyddad plats att parkera din bil hemma. Att bygga en carport kostar inte speciellt mycket och går dessutom snabbt att utföra. Snickare Södermanland har både den utbildning och den erfarenhet som krävs för att bygga en snygg och säker carport.

Att bygga en carport är ett smidigt sätt att få en plats där du kan ställa din bil i skydd från fukt, regn och snö. En carport är sval och luftig vilket gör att carporten är välventilerad och därmed minskar risken för att bilen ska få rost. Dessutom är det mer hälsosamt att parkera bilen i en carport än i ett garage då inga avgaser samlas i en carport.

 

Att bygga en carport blir betydligt billigare än att bygga ett garage. Dessutom är det relativt enkelt och går snabbt att bygga en carport. Du är välkommen att kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig med din carport eller om du vill få hjälp med andra tjänster inom bygg. Nedan följer 5 tips för dig som ska bygga carport.

 

·        Planering av din carport

·        Ansök om bygglov för carporten

·        Bygga till förråd

·        Elektricitet och vatten

·        Anlita snickare

Planering av din carport

När du ska planera din carport bör du tänka igenom hur stor carport du behöver. Ska det vara för en bil räcker det oftast med en carport som är 6 x 3 meter. Ska den användas av två bilar blir carporten nästan dubbelt så stor. Du behöver också tänka igenom om du vill att carporten ska stå på en betongplatta eller om du endast vill ha grus. Det kan vara en bra idé att anlita en markarbetare som kan kontrollera att marken klarar av belastningen från både carporten och bilen/bilarna.

 

Din carport bör ha ett enhetligt utseende likt bostadshuset så att det smälter in bra. Normalt uppförs en carport genom att man gjuter plintar, använder trästockar som pelare och därefter lägger man ett tak, som kan kläs med takpapp, plåt eller tegelpannor.

Ansök om bygglov för carporten

Din carport kommer att bli en tillbyggnad eller en utbyggnad med tak vilket kräver att du ansöker om bygglov. När du ska ansöka om bygglov behöver du lämna in nödvändiga handlingar som bland annat byggnadsritningar. Kan du inte upprätta dessa själv kan du anlita en firma som tar fram byggnadsritningar.

Bygga till förråd

En carport har en öppen yta vilket innebär att det inte går att placera dyrbara trädgårdsmaskiner eller andra verktyg i carporten då dessa enkelt kan stjälas. Du kan välja att i bakkant på carporten bygga till ett förråd som har en låsbar dörr där du kan placera saker som du är rädd om.

Elektricitet och vatten

Sannolikt vill du dra fram elektricitet till din carport så att du dels kan få belysning men också uttag då du ska arbeta med bilen eller använda motorvärmare under vintern. Du kanske även vill få vatten framdraget som du kan använda då du ska göra rent verktyg men också i samband med tvätt av bilen. För el och vatten krävs det att du anlitar behöriga hantverkare.

Anlita snickare

Att bygga en carport kan du förvisso göra själv, om du är lite händig, dock kräver det att man har en del kunskap så att arbetet utförs på ett korrekt sätt. Du kan också välja att anlita oss snickare i Södermanland som har den kunskap och erfarenhet som krävs för att bygga din carport. Du är välkommen att kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök, begära offert eller för att få mer information om hur vi kan bistå dig i ditt byggprojekt.

Boka ett gratis platsbesök inför ditt byggprojekt!

Hugos Handymen är ett drivet och expanderande team av snickare i Katrineholm som vill tillgodose kundernas behov. Vi är verksamma i hela Södermanland där vi idag är 18st branschvana snickare, målare och fastighetsskötare som finns till hands för att bolla ideér och ge råd inför ditt kommande projekt.