Professionell snickare till din köksrenovering i Södermanlands län

Köket är ett av de rum i bostaden som de flesta vill ska vara trivsammast. Här tillbringar familjen en stor del av sin tid varje dag för att inta måltider, umgås eller utföra olika praktiska saker. Är ditt kök i behov av en renovering kan du kontakta oss på Snickeri Södermanland för att erhålla mer information om våra tjänster.

Köket är en av de viktigaste platserna i ett hem då det är här man träffas och umgås med de andra familjemedlemmarna varje dag. I köket lagar vi mat, äter tillsammans, dricker kaffe med vänner, barnen gör läxan, familjen spelar spel och de viktigaste besluten fattas vanligen vid en diskussion runt köksbordet. Det är inte ovanligt att många husköp inte avslutas på grund av att köket inte tilltalar köparna. Lika vanligt är det att många som köper äldre hus brukar börja med att utföra en köksrenovering för att kunna skapa ett trivsammare och mer funktionellt kök.

 

Är du lite händig och har tid kan du göra en stor del av köksrenoveringen själv. Vill du få hjälp av våra professionella snickare kan du enkelt kontakta oss via kontaktformuläret här på hemsidan för att få information om hur vi kan hjälpa dig med din köksrenovering. På denna hemsida kan du dessutom få mer information om vilka andra tjänster vi kan erbjuda dig.

Utföra en köksrenovering

När du utför en köksrenovering behöver du först riva ut den gamla köksinredningen, omoderna vitvaror och kanske även gamla rör och elledningar. Därefter behöver väggar spacklas upp och ibland behöver även fönstren skrapas, kittas om och målas. Därefter ska väggar och tak målas och eventuellt även karmar, lister och trösklar. Du kan anlita en professionell målare i Södermanland som har den kunskap som behövs för att utföra ett korrekt måleriarbete. En certifierad målare vet också vilket material som ska användas i den del av köket som betraktas som våtrumsutrymme så att det inte senare uppstår fuktskador.

 

I ett kök är det vanligt att golven slits mycket och då kanske du även vill lägga en ny plastmatta eller klinkers på golvet. Därefter är det dags för rörmokaren att dra fram nya rör och avlopp. Kanske det också behövs en certifierad elektriker för att dra kablar så att du kan installera ny belysning eller nya uttag. Dessa brukar ofta få komma tillbaka ytterligare en gång för att avsluta installationerna, beroende på förutsättningarna i köket.

Ny köksinredning

När allt grundarbete är klart i köket är det dags att sätta in en ny köksinredning. Många väljer att köpa färdiga paket där det ingår ett antal utvalda moduler. Dessa moduler monteras ihop stående på golvet med en fast montering mot väggen. Det kan vara lite pyssel att få modulerna att passa ihop exakt och ibland kan det också krävas lite justeringar. Detta gör att det kan vara bättre att anlita oss snickare i Södermanland som har hantverkare med en lång erfarenhet och en stor kunskap av köksrenoveringar.

 

En del av våra kunder väljer att behålla den gamla köksinredningen och istället renoverar dessa så att den blir som ny igen, vilket vi också kan hjälpa dig med. Därefter behöver nya, moderna och energisnåla vitvaror installeras för att få köket komplett.

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Vi är en snickerifirma som utför snickeriarbeten, köksrenoveringar och mycket annat i Södermanland med omnejd. Du är välkommen att kontakta oss om du vill få mer information om hur vi kan hjälpa dig med din köksrenovering. Använd formuläret på vår hemsida för att boka ett kostnadsfritt hembesök så att vi kan göra en besiktning av ditt byggprojekt så att vi kan lämna en offert med konkurrenskraftiga priser.

Boka ett gratis platsbesök inför ditt byggprojekt!

Hugos Handymen är ett drivet och expanderande team av snickare i Katrineholm som vill tillgodose kundernas behov. Vi är verksamma i hela Södermanland där vi idag är 18st branschvana snickare, målare och fastighetsskötare som finns till hands för att bolla ideér och ge råd inför ditt kommande projekt.